marți, 21 noiembrie 2017

Descopera toate frumusetile din Praga


Praga este, de departe, unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei si a fost fondat in urma cu mai bine de 1.000 de ani, avand o istorie bogata, care poate fi observata la tot pasul. Cu alte cuvinte, capitala Cehiei merita descoperita pentru ca asigura nenumarate surprize pentru turisti, iar cei interesati de zboruri spre Praga pot apela la Aerotravel intrucat aici vor avea parte de cele mai bune servicii. Catedrale impresionante, arhitectura speciala, o viata de noapte intensa si o atmosfera prietenoasa, Praga le are pe toate, oferind cate o activitate ideala pentru turisti de toate varstele si din toate colturile lumii.

Turnul vechi
Acest turn a fost construit pentru prima data in secolul al 11-lea, urmand ca patru sute de anii mai tarziu sa fie reconsolitat. In secolul al 17-lea era folosit pentru depozitarea munitiei si prafului de pusca, iar ruta regala de incoronare a regilor Boemiei incepea de aici, trecea prin centrul vechi, peste podul Charles si ducea pana la castelul Praga si catedrala Sf. Vitus. Totodata, acesta este legat printr-un pod acoperit pana la palatul regelui Vladislav al II-lea, cel care a reconstruit turnul in anul 1475. In interior se regasesc 186 de trepte in forma de spirala care duc catre galeria de unde curiosii pot admira frumusetile imprejurimilor.

Castelul Praga
Cei intersati de zboruri spre Praga nu au cum sa rateze acest castel, care vegheaza intregul oras si face parte dintr-un complex defensiv. Construirea complexului s-a desfasurat de-a lungul mai multor sute de ani, iar aici se gaseste palatul regal, o catedrala, trei biserici, o manastire, cateva turnuri defensive, dar si niste gradini impresionante. Totusi, castelul a inceput ca o fortareata din lemn in secolul al 9-lea, urmand ca doua sute de ani mai tarziu sa fie atasat si palatul regal, iar in secolul al 14-lea a inceput construirea catedralei Sf. Vitus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu