sâmbătă, 24 noiembrie 2018

Ce se intampla daca mesteci guma


Guma de mestecat: pe atat de iubita de unii, pe atat de evitata de altii. Exista o multime de mituri legate de aceasta, insa este important sa se faca diferenta intre adevar si fictiune. De exemplu, aceasta se dovedeste a fi utila sanatatii din cateva puncte de vedere, astfel ca nu este de mirare faptul ca aceasta a fost folosita inca din urma cu cateva mii de ani. Totusi, este important de stabilit de la inceput faptul ca aceasta nu trebuie consumata in exces si, in niciun caz, nu ar trebui sa fie inghitita pentru ca atunci pot aparea diferite probleme de sanatate.

Pentru memorie
Este bine cunoscut faptul ca mestecatul gumez poate sa duca la imbuntatirea anumitor aspecte din functionarea creierului, iar aici putem aminti de memorie, intelegere si luarea deciziilor. Exista mai multe studii, iar unele arata ca cei care au consumat guma in timpul unui test bazat pe informatii proaspete au obtinut rezultate mai bune cu 25% si cu 35% mai mult in cazul testelor care se bazau pe memoria pe lunga durata. Totusi, alte studii arata ca mestecatul gumei poate sa distraga atetia de la o anumita activitate, pe cand altele arata efecte benefice doar in primele 20 de minute ale unei sarcini. Nu se stie de ce guma de mestecat are aceasta abilitate, insa una dintre pareri este legata de imbunatatirea circulatiei sangelui catre creier.

Pentru slabit
De asemenea, mestecatul gumei poate fi o idee buna pentru cei care incearca sa slabeasca, totul fiind datorat faptului ca guma este dulce, dar si aduce un numar mic de calorii, fara a fi nevoie de consumul de dulciuri, asa ca ajuta la reducerea apetitului. Exista cateva studii in acest sens, care atesta faptul ca simpla mestecare a gumei va scadea pofta de snacks-uri, ceea ce este esential in conditiile in care acestea sunt cele care contin un numar important de calorii.

Evitarea halenei
Respiratia urat mirositoare poate fi o problema delicata pentru multi si poate sa fie cauzata de mai multi factori, fiind influentata, in primul rand, de alimentele pe care le consumam. In schimb, halena poate sa cauzata si de probleme la nivelul cavitatii orale, de la simple carii pana la altele mai complicate. Astfel, guma de mestecat se dovedeste a fi foarte utila in asemenea contexte, pentru ca tine la distanta respiratia urat mirositoare.

Alte beneficii pe scurt
Nu in ultimul rand, unele cercetari arata ca guma de mestecat poate ajuta la prevenirea infectiilor urechilor in cazul copiilor, te pot ajuta sa renunti la fumat, ceea ce, din nou, este un mare plus, dar se dovedeste a fi utila si pentru recuperarea mai rapida a gatului in urma unei interventii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu